Mindre skrift Større skrift


Syltning 

Privatlivs og cookiepolitik

Amway bæredygtige produkter


Haven gennem året

Vejledninger til frugt, grønsager og krydderurter





Syltning

Vi har haft et stort overskud af blommer og tomater i 2012. Så vi er gået i gang med at sylte.

Syltede blommer

Syltede blommer

1 kg blommer uden sten
600 g sukker
100 ml lagereddike
100 ml
vand
1 tsk. Atamon

Dag 1:
Blommerne vaskes og tørres helt. Stene fjernes, og
placeres i et sylteglas.

Rør sukker, vand og eddike sammen i en gryde og bring langsomt i kog. Kog i
et minuts tid og tag af varmen, og lad det stå i 4-5 minutter til afkøling. Hæld
siruppen over blommerne i glasset. Luk glasset og stil det til afkøling.

Dag 2:
Siruppen sis fra glasset i en gryde og bringes i kog.
Når den koger hældes blommerne forsigtigt i og simre med i ca. 5 minutter. Put
blommerne tilbage i glasset, kog siruppen igennem en sidste gang, og lad det stå
i 4-5 minutter til afkøling. Tilsæt en teskefuld Atamon - siruppen må ikke være
over 85 grader!! Siruppen  hældes over blommerne i glasset. Luk låget til og gem
på et koldt og mørk sted i et par måneder så smagen rigtigt kan udvikle sig.

 

Blommegrød

Blommegrød (fra Arla (c) Karolines Køkken)

  • ½ kg blå blommer i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 stykke hel kanel ca. 5 cm
  • Korn fra ½ stang vanilje
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1½ spsk vand
  • 1 spsk rørsukker
  • Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet
    gryde. Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10
    min. - rør af og til. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag gryden af
    varmen og fjern kanel- og vaniljestang. Kom jævningen i på én gang - under
    omrøring. Herefter må blommegrøden ikke koge. Rør grøden godt igennem og smag
    den til. Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i
    køleskabet i mindst 2 timer. Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med
    sukker.

     

     

    Syltede grønne tomater

    Syltede grønne tomater

     

    1 kg grønne tomater

    Eddikelage:
    5 dl vand
    5 dl lagereddike

    Syltelage:
    1/2 l eddikelage
    500 g lyst rørsukker
    korn af 1 stang vanilje
    1 kanelstang
    1 sp atamon

    Skyl tomaterne, tør dem og prik dem med en gaffel. Kom vand og eddike i en gryde og kog op. Tilsæt tomaterne og kog i ca. 5 min. Tomaterne skal være dækket af lagen. Tag tomaterne op med en hulske.
    Hæld 1/2 liter af eddikelage i en gryde og tilsæt sukker, vanilje- korn og stang og kanel. Kog lagen op. Tilsæt tomater og lad dem koge ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Tag tomaterne op med en hulske og fordel dem i sylteglas.

    Kog lagen op, skum af og tilsæt atamon - lagen må ikke være mere end 85 grader! Hæld lagen over tomaterne og luk glassene til.

     

    Syltede grønsager

    Syltede grøntsager

    Ingredienser (vælg fra listen 5-6 forskellige)
    1 squash
    1 gul/rød peber
    1 kvart hvidkål
    1 kvart blomkål

    Små løg
    1 hvidløg
    Cocktailtomater (gerne grønne) 
    4 timiankviste
    1 lauerbærblad

    1/2 rød chili

    Lage
    3 dl Sukker
    2 dl eddike 12 %
    2 dl vand
    4 laurbærblade
    3/4 dl gule sennepsfrø
    1 spsk. allehånde 

     

    Skyl grønsagerne, og skær dem i små kvarte. Pil løg og hvidløg. Skær hvidløget i både. Skyl tomaterne. Fjern stilkene. Prik dem med en gaffel, eller kør tomaterne hen over et rivejern, så skallen går i stykker. Skyl timian og chili. Fjern kernerne i chilien, og skær den i tynde strimler. Fyld grøntsagerne i varme, rengjorte glas. Læg timiankviste og chili i. Kog alle ingredienserne til lagen, og hæld lagen på glassene. Luk dem tæt. Lad de syltede grøntsager stå i en uge, inden de serveres.
     

     

    Publiceret : 26-08-2012 Sidst rettet : 29-03-2013
    Ansvarlig : Websigner Admin Kontakt : erik@grove.dk

         

    Websigner © 2001-2017