|
Syltede blommer
|
Syltede blommer
1 kg blommer uden sten
600 g sukker
100 ml lagereddike
100 ml
vand
1 tsk. Atamon
Dag 1:
Blommerne vaskes og tørres helt. Stene fjernes, og
placeres i et sylteglas.
Rør sukker, vand og eddike sammen i en gryde og bring langsomt i kog. Kog i
et minuts tid og tag af varmen, og lad det stå i 4-5 minutter til afkøling. Hæld
siruppen over blommerne i glasset. Luk glasset og stil det til afkøling.
Dag 2:
Siruppen sis fra glasset i en gryde og bringes i kog.
Når den koger hældes blommerne forsigtigt i og simre med i ca. 5 minutter. Put
blommerne tilbage i glasset, kog siruppen igennem en sidste gang, og lad det stå
i 4-5 minutter til afkøling. Tilsæt en teskefuld Atamon - siruppen må ikke være
over 85 grader!! Siruppen hældes over blommerne i glasset. Luk låget til og gem
på et koldt og mørk sted i et par måneder så smagen rigtigt kan udvikle sig.
|
|
Blommegrød
|
Blommegrød (fra Arla (c) Karolines Køkken)
½ kg blå blommer i mindre stykker
2 dl vand
125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
1 stykke hel kanel ca. 5 cm
Korn fra ½ stang vanilje
1 spsk kartoffelmel
1½ spsk vand
1 spsk rørsukker
Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet
gryde. Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10
min. - rør af og til. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag gryden af
varmen og fjern kanel- og vaniljestang. Kom jævningen i på én gang - under
omrøring. Herefter må blommegrøden ikke koge. Rør grøden godt igennem og smag
den til. Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i
køleskabet i mindst 2 timer. Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med
sukker.
|
|
Syltede grønne tomater
|
Syltede grønne tomater
1 kg grønne tomater
Eddikelage:
5 dl vand
5 dl lagereddike
Syltelage:
1/2 l eddikelage
500 g lyst rørsukker
korn af 1 stang vanilje
1 kanelstang
1 sp atamon
Skyl tomaterne, tør dem og prik dem med en gaffel. Kom vand og eddike i en gryde og kog op. Tilsæt tomaterne og kog i ca. 5 min. Tomaterne skal være dækket af lagen. Tag tomaterne op med en hulske.
Hæld 1/2 liter af eddikelage i en gryde og tilsæt sukker, vanilje- korn og stang og kanel. Kog lagen op. Tilsæt tomater og lad dem koge ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Tag tomaterne op med en hulske og fordel dem i sylteglas.
Kog lagen op, skum af og tilsæt atamon - lagen må ikke være mere end 85 grader! Hæld lagen over tomaterne og luk glassene til.
|
|
Syltede grønsager |
Syltede grøntsager
Ingredienser (vælg fra listen 5-6 forskellige)
1 squash
1 gul/rød peber
1 kvart hvidkål
1 kvart blomkål
Små løg
1 hvidløg
Cocktailtomater (gerne grønne)
4 timiankviste
1 lauerbærblad
1/2 rød chili
Lage
3 dl Sukker
2 dl eddike 12 %
2 dl vand
4 laurbærblade
3/4 dl gule sennepsfrø
1 spsk. allehånde
Skyl grønsagerne, og skær dem i små kvarte. Pil løg og hvidløg. Skær hvidløget i både. Skyl tomaterne. Fjern stilkene. Prik dem med en gaffel, eller kør tomaterne hen over et rivejern, så skallen går i stykker. Skyl timian og chili. Fjern kernerne i chilien, og skær den i tynde strimler. Fyld grøntsagerne i varme, rengjorte glas. Læg timiankviste og chili i. Kog alle ingredienserne til lagen, og hæld lagen på glassene. Luk dem tæt. Lad de syltede grøntsager stå i en uge, inden de serveres.
|
|
|
|
...
|