Malurt bruges typisk til snaps hvor man tager en blomstrende top, eller kun blade. De skal kun trække i et par timer, medmindre man laver en essens til senere fortynding. Snapsen vinder ved lagring. Den traditionelle franske kunstnerdrik absint er i dag blevet forbudt, fordi overdreven brug skader nervesystemet. Man bruger dog stadig malurt som smagstilsætning i likør, vin m.m.
Giftigheden, der skyldes et stof der hedder thujon, er dog uden betydning ved almindeligt brug i snaps, som krydderi eller medicin. Den er heller ikke, som visse andre urter, blevet forbudt til indvortes brug af levnedsmiddelstyrelsen i Danmark. Den bør dog ikke bruges af gravide eller kvinder der ammer.
Som krydderi egner den sig især til fede retter, da den hjælper på fedtfordøjelsen. Hvis den steges i små mængder sammen med kød, forsvinder noget af den bitre smag. I haven er de med deres mere eller mindre blålig-sølvfarvede grønne blade, fremragende til at fremhæve andre planters farver. Har du egen erfaringer som du vil dele med andre, så skriv endeligt til os her
Generel dyrkning
Antal frø / vægt af frugter
Planteafstand
Plantedybde
Rækkeafstand
Rækkelængde
Jordtype
Mager jord
Andre grønsager mellem rækker
Ikke grøntsager men blomster, da de fremhæves af Malurtens farve